recept: Vizes uborka, Kifőzde
Vizes uborka
(sós-vizes uborka)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

3,5-4 kg kovászolni való uborka,
pár szőlő- és meggyfalevél,
torma, kapor, ecet, só, nátrium-benzoát




Az uborkákat kiválogatjuk, a szép, hibátlan darabokat megmossuk, a többit félretesszük, jó lesz salátának, vagy nyersen.
Az ötliteres befőttesüveg aljára egy fél kötés kaprot, 2-3 meggyfalevelet és szőlőlevelet rakunk, függőlegesen egymás mellé beleállítgatjuk az uborkákat. Ha megtelt, a tormából vágott három lappal leszorítjuk.
Sós vízzel leforrázzuk, 1 liter vízhez egy púpos evőkanál jódmentes sót, fél stampedli (2,5 cl) 20%-os ecetet és egy késhegynyi nátrium-benzoátot mérve. Azonnal lekötjük, és szárazdunsztba tesszük két napra.
Négy-öt hét érés után fogyaszthatjuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: kovászos uborka
 savanyú uborka

Forrás: Ibi receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.08.29. Utoljára frissítve: 2011.08.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:16:48 - 1.4)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez