Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
3,5-4 kg kovászolni való uborka, pár szőlő- és meggyfalevél, torma, kapor, ecet, só, nátrium-benzoát |
Az uborkákat kiválogatjuk, a szép, hibátlan darabokat megmossuk, a többit félretesszük, jó lesz salátának, vagy nyersen. Az ötliteres befőttesüveg aljára egy fél kötés kaprot, 2-3 meggyfalevelet és szőlőlevelet rakunk, függőlegesen egymás mellé beleállítgatjuk az uborkákat. Ha megtelt, a tormából vágott három lappal leszorítjuk. Sós vízzel leforrázzuk, 1 liter vízhez egy púpos evőkanál jódmentes sót, fél stampedli (2,5 cl) 20%-os ecetet és egy késhegynyi nátrium-benzoátot mérve. Azonnal lekötjük, és szárazdunsztba tesszük két napra. Négy-öt hét érés után fogyaszthatjuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|